Bu güzel tatlı aslında Amerika'da Newyork'ta ünlü bir pastahanenin kendi adıyla ünlü pudingiymiş.Burada da Cook Shop adlı restorantta yapılıyor.Geçenlerde gittiğimde denemiş ve çok beğenmiştim.Sevgili arkadaşım Nurşen'in blogunda (bkz. Nurlu Mutfakta) görünce hemen denedim ve mükemmel oldu.Nurşen'e sevgilerimi ve teşekkürlerimi yolluyorum.
Malzemeler:
*1 kilo süt (ben daha fazla kullandım ,kıvamı ayarlamak için daha fazla kullanabilirsiniz)
*2 adet yumurta sarısı
*2,5 yemek kaşığı un
*2,5 yemek kaşığı mısır nişastası
*6 yemek kaşığı şeker
*1 paket labne peyniri (soÄŸuk olacak)
*1 kutu (200 ml) krema (soÄŸuk olacak)
*2 paket vanilya
*3 adet muz
*1 paket cici bebe bisküvisi
Yapılışı:
1)Sütü ısıtıyoruz.
2)Bisküvileri dövüyoruz. (iyice un gibi olmayacak,arada büyük parçalar kalacak)
3)Yumurta sarıları,şeker,un ve nişastayı bir tencereye alıp karıştırıyoruz.Daha sonra ,devamlı karıştırarak,ılık sütü ekliyoruz ve kısık ateşte pişiriyoruz.
4)Pişen kremaya vanilyayı ekliyoruz ve ara sıra karıştırarak soğumasını bekliyoruz.
5)1 kutu krema ile labne peynirini çırpma kabına alıp mikserle,iyice kabarana kadar çırpıyoruz ve soğuyan muhallebiye ekliyoruz.İyice birbirlerine karışmaları için 5 dakika kadar daha çırpıyoruz.
6)Muzları dilimliyoruz.Servis kaplarına önce biraz bisküvi kırıntısı,sonra muhallebi,üzerine yine bolca bisküvi,bisküvinin üzerine dilimlenmiş muz,sonra tekrar muhallebi ve onun üzerine bolca bisküvi koyuyoruz.
7)Hazırladığımız pudingleri buzdolabına koyuyoruz ve 4 saat kadar dinlendirdikten sonra servis yapıyoruz.
Afiyet olsun:)