Es selamü aleyküm
hayirli hafta sonu diliyorum herkeze .gecen gün yaptigim pilavin tarifi var bu gün
ayrica hepinize tesekkür borcluyum :)
malzeme
2 su bardagi pirinc
3 orta boy havuc
6 yemek kasigi siviyag
1 cay kasigi tereyag
2 tatli kasigi seker
1 yemek kasigi limon sirkesi
tuz karabiber
&
kavurma et icin
700 gr kusbasi et
1 kücük sogan
1 yemek kasigi limon sirkesi
1 yemek kasigi tereyag
1 cay kasigi karabiber
tuz
öncelikle pirincimizi yikayip sicak su ile islamaya birakalim 15 dakika yeter .
Havuclari soyup uzunlamasina dilimleyelim ne kadar ince o kadar iyi
havuclari dilimledikten sonra jülyen olacak sekilde dograyalim
diger tarafta etimizi tencereye koyalim icersine bir kuru sogani yikayip ortadan biraz dilerek tencereye birakalim tuz ve ilk etap da biraz karabiber serpistirelim sirkeyi ekleyelim
kapagini kapatip, kendi saldigi suyunu cekinceye kadar pismeye birakalim
piricimizi yikayip iyice süzdürelim tencereye siviyag ve havucu koyup yaklasik bir dakika kavuralim
yagina renginin cikmasina firsat vermeden tereyagini birakalim icersine tuzunu sekeri ilave edelim
tereyagin kokusunu alinca yikadigimiz pirinci ilave edelim bir iki kez cevirelim
daha sonra suyunu (yaklasik 3 bardak) ekleyelim sirkeyi ilave edip tuzunu kontrol edip kapagini kapatip orta ateste suyunu cekinceye kadar pisirelim
pilavimiz piserken diger tarafta etimiz suyunu cekti ise sayet,
icinden sogani alip hemen tereyagini ilave edelim tuzunu ve bir cay kasigi karabiberi
etimize ceyrek cay bardagi su ekleyip hemen düdüklünün kapagini kapatalim
düdüklü tencerenin türüne göre degisebilir (15-20 )dakika diyeyim ben pisirelim
pisen etimizi düdüklüde bekletmeden kapagini acalim sulanmasin
pilavimiz suyunu cekince kapagina mutfak kagit havlu koyup 15 dakika demlendirelim
etimizde bu sürede daha lezzetine ulasir .
servise sunarken bir kase icersine önce etimizden, daha sonra pilavimizdan koyarak tabaga ters cevirelim yanina ister cacik, ister hosaf ,dilerseniz salata arzunuza kalmis
afiyet olsun dualara talibim dostlar
Muhabbetle