Es selamü aleyküm Dostlar
bir iki gündür süren sicak dün yerini bir ara yagmura birakinca bendeniz yine tepe taklak oldum
agustos böcegi gibiyim sicaklarda iyi yagmurda perisanlari oynuyorum
romatizma böyle birsey oluyor herhalde .ne diyelim saglik olsun .
Kizimin ögretmeni emekliye ayriliyor dostlar dolayisi ile ona organize edilen veda kahvaltisina dün aksam hazirlamam gereken adini koymadigim ,kafama yazmadigim, seyi yapmak bu sabaha kaldi .
Düsün tasin ,degisik ,cabuk ,akabinde güne hayata yeni birsey kazandiran birseyler olmali
derken ortaya bu cikti
ismini gülbe seker koydum .tarif bana ait dilerim beyenile sevile banada dualarda yer verile
malzeme
125 gr oda isisinda oldukca yumsak margarin
100 gr seker
1 yumurta
1yumurtanin beyazi
300 gr misir nisastasi
100 gr un
1 cay kasigi kabartma tozu
2 yemek kasigi süt
&
ic malzemesi
gül receli
üzerine sürmek icin ayirdigimiz yumurtanin sarisi
servis icinse pudra sekeri
margarini ,sekeri,yumurtayi ve yumurta beyazini kaba koyup iyice cirpalim .
homojen bir kivam oluncaya kadar .
üzerine yavaca nisastayi unu ve kabartma tozunu ilave edip
sütüde ekleyerek yumsak bir hamur yapalim
pinpon topu büyüklügünde koparip avcunuzda yuvarlayin
tezgaha koyup elinize bastirin avcunuzun genisliginde olmali
tegaha yapisicak merak etmeyin
kenarlarina 6 tane cizik atin ortasina 1-2 cay kasigi gül recelinden koyun benim gül recelim iri yaprakli idi sizin cok sivi ise sayet biraz süzgecte süzdürün recelinizi
kestigimiz her bir kenari bicak yardimi ile yukari kaldirin ayni yönde devam edin
en sonuncuyu da kapatip
bicak yardimi ile tezgahdan kaldirin
yagli kagit serilmis tepsiye belli araliklarla koyun
kalan yumurta sarisini firca yardimi ile cok hafif yaprak kenarlarina sürün
hamurdan recelin bir kismi aksada sakin endiselenmeyin altinda karemel olusuruyor tabani saglamliyor
önceden isitilmis 200 derece firinda yaklasik 15 dakika pisirin
kurabiyenizi tepside sogutun daha sonra servis tabagina alin
üzerine pudra sekeri serpistirin
afiyet olsun dostlar dualara talibim
muhabbetle