FINDIKPARE (FINDIKLI ŞEKERPARE) |
Bizim evde şekerpare çok sevilir,bundandır bende her halini deniyorum.Geçtiğimiz günlerde cevizparenin tarifini vermiştim,bu defa fındıkla yaptım.Her ikisi de nefis oldular.Yalnız ilginç olan klasik şekerparenin tarifini nedense yayına almamışım,yeni fark ettim :)
Artık bir daha ki yaptığımda fotoğraflayıp onuda yayınlarım kısmetse.Siz şimdi fındıkpare tarifimi deneyin,sonra da kulaklarımı çınlatın :)
Biz çok beğendik,eminim sizlerde beğeneceksiniz.
Şimdiden hayırlı iftarlar hepimize.
Tüm iftar menülerime Buradan ,İftar önerilerime Buradan , Sahur önerilerime Buradan ,şerbetli tatlılara da Buradan ulaşabilirsiniz.
Günün menüsü
Kremalı domates çorbası
Pideli köfte
Patatesli,kıymalı gül böreği
Şehriyeli kuzu kulağı salatası
Siyah kuru erik kompostosu
Fındıkpare (fındıklı şekerpare)
Sahurda ise ekmek yerine tüketebileceğiniz sade poğaçaları yapabilirsiniz.Tarif için tıklayın lütfen...
FINDIKPARE (FINDIKLI ŞEKERPARE)
FINDIKPARE (FINDIKLI ŞEKERPARE) |
MALZEMELER
75 gr. tereyağı
1 su bardağı dövülmüş fındık
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
4 yemek kaşığı irmik
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 su bardağı kadar un
şerbeti için:
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1/2 limonun suyu
üzerine:
bütün fındık
HAZIRLANIŞI
Öncelikle şerbet için şekeri ve suyu ocağa alın kaynatın.Kaynadıktan beş dakika sonra limon suyunu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
Tatlı hamuru için oda ısısındaki tereyağını yoğurma kabına alın.Yumurtalardan birinin sarısını ayırıp kalan bir yumurta ve 1 yumurta akını yağa ekleyip kaşıkla karıştırın.Üzerine 1 su bardağı dövülmüş fındık,irmik,pudra şekeri,kabartma tozu,vanilyayı ekleyin karıştırın.En son yavaş yavaş unu ekleyip yoğurmaya başlayın.Hamur kulak memesi kıvamında kıyır kıyır,ele yapışmayan bir hamur olmalı.
Kıvamını alan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın,hafifçe üzerine bastırın. Yağlanmış tepsiye aralıklarla dizin.Üzerine yumurta sarısı sürüp,her birine bütün bir fındık koyun 160-170 dereceli fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
Piştikten sonra fırından çıkarıp 1 dakika kadar bekletip ılık şerbeti üzerine dökün ve en az 4-5 saat kadar şerbetini çekmesi için bekletin.
FINDIKPARE (FINDIKLI ŞEKERPARE) |
AFİYET OLSUN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi