Es selamü aleyküm dostlar
evet yanlis okumadiniz salatalik yemegi hayirli bereketli bir hafta dileklerimle hemen tarife geciyorum
tarif bana ait .
Malzeme
1,5 kg salatalik
1 büyük kuru sogan
5 dis sarimsak
dogranmis haliyle bir avuc kuru domates
yarim cay bardagi sivi yag
1 yemekkasigi tereyag
yarim su bardagi iri bulgur
1 yemek kasigi tepeleme biber salcasi
3 yemek kasigi limon sirkesi
1 yemek kasigi toz seker
2,5 su bardagi su
1 cay kasigi kasi kuru dereotu
yarim cay kasigi kuru nane
tuz karabiber
salataliklari yikayip ortadan boylamasina keselim .bir kahve kasigi yardimi ile cekirdeklerini
asagi dogru siyirarak cikaralim
biraz irice resimdeki gibi dilimleyelim
tencereye yaglari koyup üzerine sogani ve sarimsaklari dograyalim
üzerine sekeri ekleyip ocaga koyalim
orta ateste soganlar hafif karamellesinceye kadar kavuralim
üzerine salcayi ekleyip bir iki kez daha cevirelim
dogradigimiz salataliklari kuru domatesi ekleyelim bir iki kezde bu haliyle cevirelim üzerine
sirkeyi ,tuzu ,karabiberi, dereotunu ve naneyi ekleyelim
suyunuda ekleyip bulguru serpistirelim kapagini kapatip orta ateste yaklasik 20-25 dakika pisirelim
kapagini cok fazla acmayinki su kaybi olmasin bulgurun cinsine göre biraz daha su isteyebilir
ocagi kapattikdan sonra bir kez karistirip kapagini yarim sekilde birakin 10 dakika dinlensin
yaninda yogur ile servise sunun .
pistt kimseye söylemesseniz kabak niyetine tüketilir ;)
afiyet olsun dualara talibim dostlar ..cokca cok ama
muhabbetle