FINDIKLI MİNİK TOPLAR
Haziran 10, 2013
Yen bir haftadan ve uzun bir aradan sonra herkese merhabalar.
Aslında çok değil, tarif yazmayalı sadece on gün olmuş ama bana oldukça uzun geldi,blogumu da sizleri de çok özlemişim.
O halde nefis mi nefis,şirin mi şirin bir tarifle devam edelim.Tarif sevgili Işıl Sözer ve Berna Gürşen'in Butik pastacılık kitabından,tarifi bir kaç ufak değişiklikler dışında hemen hemen orjinal ölçüleriyle uyguladım.Ben kap ve gr ölçüleriyle yaptım ancak sizler için bardak ,kaşık ölçüleriyle de yazdım.Ama size tavsiyem bardak ölçüleri değiştiği için en garanti yöntem olan,kap ve gr ölçüleri üzerinden yapmanız.
Biz bu minik toplara bayıldık,eminim siz de çok seveceksiniz,mutlaka deneyin tadın derim.Tatlı ve kurabiyeyle arası pek olmayan ben bile bayıla bayıla yedim diyeyim siz anlayın :)
Diğer kurabiye ve bisküvi tariflerime BURADAN çay saati tariflerime de BURADAN ulaşabilirsiniz.
40-45 adet
MALZEMELER
1 kap (120 gr) fındık kırığı
200 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
1/3 kap (1/3 su bardağı) (67 gr)toz şeker
1 adet vanilin
2 kap un (2 su bardağından biraz fazla) (220 gr)
bulamak için:
1 yemek kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
Oda sıcaklığındaki tereyağ,toz şeker,vanilya,un ve fındığı karıştırıp yoğuralım.İlk başta hamur toparlanmayacak gibi görünse de yoğurdukça kendini toplayan oldukça yağlı ama ele yapışmayan bir hamur elde edeceğiz.
Fırını fansız olarak 160 dereceye ayarlayıp çalıştıralım.Hamurdan cevizden küçük parçalar koparıp yuvarlayalım ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.Hazırladığımız topları önceden ısıtılmış fırında altı üstü hafif kızarana kadar pişirelim.yaklaşık 20-25 dakikada pişiyor ancak süre fırından fırına farklılık göstereceği için arada kontrol etmeyi unutmayalım.Hafif kızarması yeterli olacaktır.Pişen kurabiyeleri fırından alıp soğumaya bırakalım ve iyice soğuduktan sonra karıştırdığımız tarçın,pudra şekeri karışımına bulayalım.
Not: Ben orjinal tariftekinden daha az kullanmış olmama rağmen pudra şekeri,tarçın karışımından yine de arttı.Ancak ölçüleri daha da azaltmanızı tavsiye etmem bulamak zorlaşabilir.Artan karışımı başka bir kurabiye de yada kek yapımında kullanabilirsiniz.
Not: Orjinal tarif kap ve gr ölçüsünde idi ben ölçüleri sizler için bardak,kaşık olarak ayarladım ancak kap ve gr ölçülerinden de faydalanabilirsiniz ki her zaman en garanti yöntem gr ölçüleriyle yapmaktır,teraziniz varsa mutlaka o ölçülerle yapın.
AFİYET OLSUN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi
Tags