Es selamü aleyküm dostlar hayirli pazarlar
sizleri seviyorum .yazdiginiz her mesaja, aradiginiz her telefona ,buraya biraktiginiz güzel yorumlara
sonsuz sükranlarimi sunuyorum .Sagolun var olun .
susuyorum ve elimden geldigince burda olmaya niyet ediyorum utandirmasin Rabbim .
Dostlar resimi görünce yaz gününde kuru fasulyemi demeyin ne olur .
kurufasulyenin bence yazi kisi olmaz her hafta tüketilmeli derim öyle saglikli ,öyle lezzetli ki
ayrica kuru fasulye lifli bir gidadir Mide bagirsak rahatsizliklarinda yardimci olur günlük tükettigimiz 1000 kalori icin 14 gr lif tüketmeliyiz .lif tokluk hissi verir sekeri dengeler bagirsaktan kalsiyum alimina destek saglar
ve bir tabak kuru fasulye yaklasik 10-15 gr lif icerir
yazi kisi birakin kollari sivayin bence .kendimce yaptigim haliyle sunacagim size .Esim fotograf makinamin ayarlariyla oynayinca ,cok kötü resim oldugunu gördüm lakin tarifi yaparken resimledim ve lezzetinden süphem olmadigi icin yayinlamaya karar verdim .af ola
Malzeme
2.su bardagi kuru fasulye (islatilmamis hali )
100 gr pastirma
1 avuc dolusu kurutulmus domates
1 kurusogan
1 kurutulmus sivri biber
1 cay bardagi siviyag
1 yemek kasigi tereyag
1 yemek kasigi biber salcasi
1 yemek kasigi domates salcasi
1 yemek kasigi seker
250 ml haslanan fasulyenin suyu
800 ml su
yarim cay kasigi kimyon
tuz karabiber
Belirtmek istiyorum ben fasulyemi önceden islamamisitim siz isterseniz bir gün önceden kurufasulyeyi
yikayip üzerine su ekleyip bir gece islatin .bir gün önceden islatacaksanaiz sayet o su ile pisirin
ben yaptigim sekli ile yaziyorum .
kurufasulyeyi yikayin üzerine su ekleyip yaklasik 30 dakika haslayin .
30 dakikanin sonunda tencereyi ocakdan cekip icersine iki bardak soguk su ekleyin kapagini kapatip
bu haliyle 2 saat kadar dinlendirin .pastirmayi toplu halde iri seritler halinde dilimleyin
kurutulmus domatesi de dilimleyin biberi oldugu gibi kullanacagiz
tenceremize yaglari koyup eritelim icersine dogradimiz sogani ve sekeri ekleyin bir kac dakika soganlar yanmayacak sekilde kavurun
daha sonra pastirmayi ve kuru biberi ekelyin dikkat edin pastirmalar yanmasin bir iki dakika yeter
hemen salcalarimizi ekleyelim bir iki kez cevirelim
süzdügümüz kuru fasulyeyi tencereye ilave edip karistiralim bu arada kurufasulyenin süzdügümüz suyunun bir bardagini ayiriyoruz
hemen süzülen fasulye suyunu ve suyu ekliyoruz. tuzunu karabiberini ve kimyonu ekleyip kaynamaya birakiyoruz. fasulyeler yumsayincaya kadar orta atesten biraz az, kapagi kapali sekilde pisiriyoruz .
ben düdüklü tencere kullandim süre daha kisa dilerseniz sizde düdüklü tencerede pisirebilirsiniz
verdigim su miktari normal tencerede ilave isteyebilir dikkate alin
pistikden sonra biraz dinlendirip servise sunabilirsiniz ama mutlaka pilav esliginde
cek bir kuru pilav üstü olsun ;)) sesini duyacaksiniz elbet aile fertlerinden
Afiyet olsun dualara talibim dostlar .
Muhabbetle