Etkinlik tariflerimiz gelmeye başladı. Katılmak isteyen
arkadaşlarımız için son katılım tarihimiz 15 Haziran. Etkinliğe katılmak için
tek yapmanız gereken,herhangi bir Çorum yemeğini pişirip fotoğrafını ve
tarifini bengisuabihayat@gmail.com
adresinden ya da facebook fan sayfasından bana mail olarak göndermeniz. Etkinliğe
katılan arkadaşlarımız arasından kura ile belirleyeceğimiz 13 kişiye lezzetini
çok seveceğiniz HATAP UN hediyelerimiz olacak. Katılmak isteyip, tarif araştıran arkadaşlar burayı tıklayarak yemek ler konusunda fikir edinebilir ya
da bana mail ile ulaşabilirler. Çorum yemeklerini tanıtabilmek adına bol
katılımlı bir etkinlik olmasını istiyorum…
Bugün sizlerle tarifini paylaşacağım salatamız ise özellikle
kahvaltı ve yaz sofralarına yakışacak bir lezzet. Benim şurada daha önce
paylaştığım kahvaltı soframız için, son dakikada ben böreği pişirirken
arkadaşım bu harika salatayı hazırlamıştı.
Malzemeler:
- Yarım paket Muratbey Antep peyniri
- 1 tatlı kaşığı Muratbey tereyağı
- Bir demet roka
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet nane
- 1 adet salatalık
- 2 adet domates
- Zeytinyağı
- 1 adet limonsuyu
- Tuz
Hazırlanması:
- Öncelikle salata için yeşillikleri yıkayıp kurulayın.
- Roka,
maydanoz ve naneyi doğrayıp karıştırma kabına alın. - Salatalık ve domatesi küp
küp doğrayıp yeşilliklere ilave edin. - Zeytinyağı, tuz ve limon suyunu da ekleyip
karıştırın ve servis tabağına alın. - Peynirleri 5 dakika kadar suyun içerisinde bekletip kurulayın.
- Bir tavaya tereyağını alıp eritin. peynirleride ilave edip alt üst ederek iki
tarafını da iyice kızartın. - Kızaran peynirlerinizi sıcak olarak salatanın
üzerine yerleştirerek servis edin.