Çorum yemekleri etkinliğimizin tariflerini
paylaşmaya başlıyorum. Çok güzel yöresel yemek tariflerimiz geldi ve gelmeye de
devam ediyor. Katılan tüm arkadaşlara tekrar teşekkür ediyorum, katılmayı
düşünüp, fotoğraf ve tarif göndermek isteyenler için son katılım tarihimiz 15
Haziran.
Etkinliğimizin
ilk yemeği, Mutfağa Buyrun bloğunun gönderdiği "Yırtmaç" tarifi. Etkinliğimize
katılıp bizlere bol vitaminli harika bir lezzet olan bu yöresel yemeğimizi
tanıttığı için teşekkür ediyorum.
etkinlik yemeği olan “Malak” tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 el taze asma yaprağı (küçük parçalar olacak şekilde yırtılacak)
- 1 kâse yeşil mercimek
- 1 kâse börülce
- 1 kâse nohut
- 1 tane kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- sıcak su
- Tuz
Üzeri için: sarımsaklı yoğurt
Hazırlanması:
- Kuru soğan yemeklik doğranır ve tencereye
alınıp zeytinyağında kavrulur. - Domates salçası ilave edilerek kavrulmaya devam edilir.
- Kavrulan soğana yırtılarak küçük parçalara ayrılan taze asma yaprakları ilave
edilip biraz daha kavrulur. - Kavrulan yaprakların üzerine haşlanmış mercimek, nohut
ve börülce ilave edilerek karıştırılır. - Tuz
ve üzerini geçecek kadar kaynar su ilave edilerek kısık ateşte pişirilir. - Pişen
yemeğimiz sarımsaklı yoğurtla servis yapılır.
NOT: yapraklar sarmalık
değil asmanın uçlarından toplanan küçük (körpe) yapraklar olmalı.