Ezo Gelin Corbasi
Haziran 10, 2013
Malzemeleri:
1 su baradagi kirmizi Mercimek
1/2 cay bardagi Bulgur
1 Sogan
1 cay bardagi Zeytinyagi
Tuz, Kirmizi pul biber, (istege göre biber salcasi ve nane)
Yapilisi:
Mercimek tencerede yikanir 6 bardak su ilavesi ile bulgurda eklenerek pisirilir. Kaynamaya yakin önce üzerinin köpükleri alinir ve kaynayinca kisik atesde agzi yari kapali pisirilir. Pismeye yakin tuz biber salcasi ve tane ilave edilir.
Diger taraftan sogan incecik kiyilir. Tavaya zeytin yagi alinir isitilir ve sogan eklenerek soganin kizarmasi saglanir, ocaktan almadan kirmizi pul biber eklenir ve bir kere karistirilip ocaktan alinir ve corbaya ilave edilir. Son olarak ben birde belender den geciriyorum ama sart da degil. yagda kizartilmis ekmek dilimleri ile servis edilir.
Afiyet Olsun!
Tags