Etkinliğimizin 9.
tarifi bazı ilçelerimizde özellikle Ramazan ayında iftar sofraları için
neredeyse her akşam pişirilen Tarhana çorbamız. Besleyiciliğinin yanında
lezzetiyle de sadece Çorumluların değil hiç kimsenin hayır diyemeyeceği bir
lezzet olduğunu düşünüyorum.
Etkinliğimize bu nefis çorba ile katılan Arzu hanım’a
teşekkür ediyorum…
Malzemeler:
- 4 yemek kaşığı köy tarhanası
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağı ya da sıvıyağ
- Nane
- Tuz
- Kırmızıbiber
- 3 diş sarımsak(isteğe bağlı)
- Su
Hazırlanması:
- Tencereye yağı alıp içerisine sarımsağı ve salçayı ekleyip
kavurun. - Nane, kırmızı pul biber ve 2 su bardağı soğuk suyu ekleyip ocağın
altını kapatın. - Suyun içerisine tarhanayı ilave edip karıştırın ve bu şekilde
en az 15 dakika bekletin. Not: en az 15 dakikalık bekletme kısmı tarhananın
ıslatılıp pütürlük oluşmadan pişmesi için gerekli. Eğer vaktiniz yoksa
tarhanayı ilave ettikten sonra sürekli karıştırarak pişirmeye devam
edebilirsiniz. Tarhananızda pütürlü kısımlar olmaması için soğuk su
kullanmalısınız. Et suyu, tavuk suyu ya da kıyma kullanırsanız çok daha
lezzetli bir çorbanız olur. - Tarhana suyun içerisinde erimeye başlayınca ocağın altını
tekrar yakıp sürekli karıştırarak ve çorbanızın kıvamına göre su ilavesi
yaparak çorbanızı pişirin. Sıcak olarak servis edin.