Etkinliğimizin 10.tarifi neredeyse her yemeğe kullandığımız
soğanın bir de dolmasını yapalım diyen hanımlar için hazırlanmış hali olan
kıymalı soğan dolması. Etkinliğimize bu nefis yemeğimiz ile katılan Fatma
hanım’a teşekkür ediyorum…
Malzemeler:
10 adet iri beyaz kuru soğan
İç malzemesi için;
- 1 su bardağı pirinç
- 250 gr kıyma
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı salça
- Dereotu
- Maydanoz
- Tuz
Pirinci iyice yıkayıp suyunu süzün. İçerisine kıyma,
sıvıyağ, salça, tuz, doğranmış dereotu ve maydanozu ilave edip iyice yoğurun.
Hazırlanması:
- Soğanların kabuklarını soyup tek tarafından baştan aşağıya
kadar bıçakla kesin.(en içteki kısımları da kesin). - Soğanları tencereye alıp
üzerini geçecek kadar su ilave edip hafif diri kalacak şekilde haşlayın. - Haşlanan soğanları süzgece alıp soğanları zedelemeden yıkayın ve suyunu süzün.
- Suyunu süzdüğünüz soğanları tek kat olacak şekilde elinizle açın.
- Açtığınız her
kata hazırladığınız iç malzemesinden koyup rulo yaparak sarın (doldurun) ve
tencereye dizin. - Bütün soğanlar için aynı işlemi uygulayın.
- Tüm soğanlar
bitince soğanların üzerinden iki parmak eksik kalacak şekilde su ilave edip
kısık ateşte pişirin. - Servis tabağına alıp üzerine tereyağlı ve pul biberli sos
hazırlayıp gezdirin ve sıcak olarak servis edin.