Etkinliğimizin 8.tarifi olan Bamya yemeği özellikle Kargı
ilçesi ve civarında daha çok pişirilir.
Her ne kadar toplaması oldukça zahmetli olsa da ilçede bamya birçok
bayanın geçim kaynağıdır. Etkinliğimize bu lezzetli yemeğimiz ile katılan
Zeynep hanım’a teşekkür ediyorum…
Malzemeler:
- Yarım kilo taze bamya
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet domates
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 limon suyu
- Tuz
Hazırlanması:
- Tencereye doğranmış soğanı ve sıvıyağı alıp kavurun.
- Salçayı
ve doğranmış domatesi de ilave edip çok az kavurun. - Temizlenip yıkanmış ve suyu
süzülmüş bamyaları ilave edip suyunu ekleyin. - Kaynamaya başlayınca tuzunu ve
limon suyunu (ya da limon tuzunu) ilave edip kısık ateşte pişirin.