Etkinliğimizin 5.tarifi, özellikle Kargı ilçesi ve
çevresinde yapılan ve bizim ailede çok sevilen bir tatlı olan incir uyutması.
Bu sağlıklı ve nefis tarifi bizlerle paylaşan "Papatya Prenses" arkadaşımıza katılımı
için teşekkür ediyorum. Arkadaşımızın bir diğer etkinlik yemeği olan “Yumurtalı kurutulmuş fasulye kavurması” tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Malzemeler:
- 18 tane incir
- 1 litre süt
- 1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker
Hazırlanması:
- İncirleri on dakika ılık suda bekletin ve süzün.
- Eğer incirlerin
ağzınıza gelmesini isterseniz küp küp doğrayın. - İstemiyorsanız öyle bırakın.
- Süt ve şekeri tencereye alıp ısıtın. Dikkat edin kaynamayacak sadece ısınacak.
- Tencereyi ocaktan alın ve incirleri ilave edin ve blendırdan geçirin.(küp
doğradıysanız ve dişe gelmesini istiyorsanız blendırdan çekmeyin) - Hiç vakit
kaybetmeden tatlıyı kâselere paylaştırın. - Kâselerin üzerini streç filmle
kapattıktan sonra üzerine kalın bir bez/battaniye örtün ve 3–4 saat oda
sıcaklığında mayalandırdıktan sonra buzdolabına kaldırın. - Soğuduktan sonra
servis yapın.