Etkinliğimizin
4.tarifi Çorum ve çevresinde çok sık yapılan benim şeklini çok sevdiğim
Patatesli Hingel tarifimiz. Çorumlu olmayan ama etkinliğimize harika
bir Çorum yemeği ile katılan Disalce bloğuna teşekkür ediyorum…
Malzemeler:
Hamur için;
· 1 adet yumurta
· 1 su bardağı su
· 2 tatlı kaşığı tuz
· Aldığı kadar un (yaklaşık
üç bardak un)
İç harcı için;
· 3–4 adet patates
· 1 tatlı kaşığı pul
biber
· Tuz
Üzeri için;
· 1 kâse yoğurt+sarımsak
· 1 tepeleme yemek
kaşığı tereyağı
· 1 tatlı kaşığı kırmızı
toz biber
Haşlamak için; 2 lt
kaynamış su ve tuz
Hazırlanması:
- Su ve yumurta derin bir yoğurma kabına konulur.
- Üzerine
tuz atılır ve yavaş yavaş un ilave edilir. - Kulak memesinden az sert hamur yoğrulur.
- Bu arada patatesler soyulur haşlanır, biber ve tuz ilavesi ile karıştırılır.
- Hamur unlanmış tezgâhta ince bir şekilde (mantı hamuru gibi) açılır.
- Dar ağızlı
bir su bardağı ile yuvarlak şekiller çıkarılır. - Her birine patatesli iç konur.
- İç konmuş hamur yarım ay şeklinde bir kenarından hamur yapıştırılır ve ileri
doğru bir sağdan bir soldan hamur tutturularak zigzag şekilde devam edilir. - En
son noktası iyice yapıştırılır ve unlanmış bir bez üzerine dizilir. - Bütün hamur
yapıldıktan sonra kaynayan suya tuz atılır ve hamurlar tek tek içine atılır. - Kaynarken suyun üzerine çıkan hamurlar bir müddette böyle kaynar ve süzgeç ile
servis tabağına alınır. - Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirilir.
- Yoğurt ezilmiş
sarımsakla karıştırılır ve hingellerin üzerine gezdirilir. - Arzuya göre en üste
tereyağ da kızdırılmış biber gezdirilir.