Herkese merhabalar,hayırlı cumalar.
Bugün çocuklarımız ve bizim için çok özel bir gün.Herkes de bir karne heyecanı var.Bizim karnemiz henüz gelmedi, akşama gelecek,yani beklemedeyiz.Her ne kadar ana okulu karnesi de olsa onun gelişimini takip etmek açısından hiç de küçümsenmeyecek bir karne.Karnede pekiyi yada zayıf yazmıyor belki ama okuduklarınızdan hangi davranışı,gelişimi pekiyi hangisi zayıf anlamak çok da zor olmuyor bizim için.Tabi ona göre önlemlerimizi de almış oluyoruz.
Bundan iki hafta öncesinde yıl sonu gösterimizi yapıp kepimizi attık,yani ilk mezuniyet heyecanını yaşadık.Ancak o gün itibari ile Ülkemizde başlayan üzücü olaylar nedeniyle yayınlamak istememiştim,şuan haberlerden anladığım kadarıyla ortalık biraz dinginleşti,umarım her şey düzelir.
Cübbesini giydi,diplomasını aldı ve ilk kepini fırlatıp attı,umarım üniversiteyi bitirip bir kep daha atar semaya.O günleri görmek nasip olur mu ? bilmem ama,olması için duacıyım.
Bu vesile ile çocuklarımıza iyi tatiller ,bol pekiyi'li karneler diliyorum.
Her ne kadar fotoğrafını pek beğenmiş olmasam da sonra değiştiririm umuduyla yayına almak istedim.Şık,pratik ve çok leziz bir börek,ya da kahvaltılık,artık ne demek isterseniz o olsun.Denemeye değer bir lezzet benden söylemesi.
Daha fazla görsel ve ayrıntılar BURADA bakmak isterseniz bekleriz :)
Diğer Börek tariflerime BURADAN ,Kahvaltılık tariflerime BURADAN ve Tuzlu hamur işlerine BURADAN ulaşabilirsiniz.
SUCUKLU VOLOVAN
7 adet içinMALZEMELER
14 yaprak milföy hamuru
1/2 kangal sucuk
1 çay bardağı ketçap
1/2 çay bardağı su
1 adet yumurta (sarısı üzerine,beyazı milföyleri yapıştırmak için)
üzerine:
kaşar peyniri rendesi
HAZIRLANIŞI
Öncelikle milföyleri tezgaha alıp en büyük bardağın ağzıyla keselim(milföyler ne orta yumuşaklıkta olmalı,ne çok donuk ne de çok erimiş).Yedi tanesini kestiğimiz şekliyle yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.Üzerine (yalnızca kenarlarına) yumurta akı sürelim ve diğer yedi tanesinin ortasını küçük bir bardakla tekrar keselim ve yumurta beyazı sürdüğümüz diğer milföylerin üzerine kapatalım.Üste koyduğumuz parçaya yumurta sarısı sürüp ,volovanların iç kısmına bir çatal yardımıyla bir kaç delik açalım (bu işlem ortasının çok kabarmaması için).
Hazırladığımız volovanları 200 dereceli önceden ısıttığımız fırında kapağını çok sık açmadan altı üstü kızarana kadar pişirelim.
Diğer tarafta küçük bir tencerede küçük doğradığımız sucuğu,ketçabı ve suyu karıştırıp pişirelim.Pişen volovanları fırından çıkarıp içlerini sucuklu sosla doldurup,üzerine kaşar peyniri rendesi serpip kaşarlar eriyene kadar tekrar pişirelim.
Kaşar peyniri eridikten sonra fırından alıp,sıcak olarak servis edelim.
Not: Ben iglo'nun milföyünü kullandım,küçük iki tane kare yaprak yerine bütün bir yaprağı var ve üç adet volovan yuvarlağı çıkıyor.Size normal küçük kare milföy ölçüsü verdim.Ancak sizde iglo ve onun gibi bütün yapraklı milföy kullanırsanız,5 yaprak milföy yeterli olacaktır.
Not: Yuvarlaklardan kalan parçaların büyük kısımlarını içine peynir koyup kare şeklinde kapatıp ,peynirli börek,üstteki yuvarlağın ortasından çıkan küçük yuvarlakları da üzerine yumurta sarısı sürüp,susam serpip boş olarak pişirebilirsiniz.Bu şekilde kalan parçalar da değerlendirilmiş olacaksınız.
AFİYET OLSUN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi