Etkinliğimizin 27.tarifi Çorum’da çok sık yapılan ve sevilen
Kıymalı Hingel tarifi. Daha öncede Hingel tarifi vermiştim ama bu tariftekiler şekil
olarak diğerinden farklı olduğu için sizlerle paylaşıyorum.
Etkinliğimize bu nefis yöresel yemeğimizle katılan Perihan
Hanım’a teşekkür ediyorum.
Malzemeler:
Hamuru için;
- 2,5 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 1 yumurta
- Tuz
İç malzemesi:
- 200 gr kıyma
- Soğan
- Baharat
- Maydanoz
Hazırlanması:
- Hamur malzemelerini karıştırma kabına alıp hamurunuzu
yoğurun. - Bıçak sırtı kalınlığında açıp karelere kesin.
- Her kareye iç
malzemesinden koyup üçgen katlayın. - Oluşan üçgenin karşılıklı iki ucunu birleştirin.
- Tüm karelere de aynı işlemi uygulayıp kaynamış suyun içine atıp haşlayın.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt ve pul biberli sos dökün.