Etkinliğimizin 28.tarifi daha
önce etlisini yayınladığımız kırmızı et sevmeyenler için alternatif olabilecek
tavuklu keşkek. Etli hali gibi tavuklusu da çok lezzetli olur.
Etkinliğimize bu
nefis yöresel yemeğimiz ile katılan arkadaşım Reyhan Kokulu Mutfağım’a teşekkür
ediyorum.
Malzemeler:
- 2 su bardağı keşkeklik buğday
- 2 adet tavukgöğsü
- 2 çorba kaşığı tereyağ
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 3 çay kaşığı tuz
- Su
Hazırlanması:
- Öncelikle buğday, akşamdan ayıklanıp yıkanır ve üzerini iki parmak
geçecek kadar su eklenir. - Buğday ocakta bir taşım kaynatılır ve kapağı kapalı
olarak ertesi güne kadar bekletilir. - Tavuk ayrı bir tencereye alınır.
- Üzerini
geçecek kadar su koyulup 10 dakika haşlanır. - Haşlanan tavuk didilerek suyu ile
birlikte buğdayın içerisine koyulup ( su az gelirse, kaynar su ilave edilebilir
) kısık ateşte ara sıra karıştırılarak, buğdaylar yumuşayıp suyunu çekene kadar
pişirilir. - Pişen keşkek tahta kaşık yardımı ile tencerenin kanarlarına vurarak
2-3 dakika karıştırılır. - Üzeri için tereyağ bir tavaya alınıp eritilir.
İçerisine salça ilave edilip kızartılır. - Keşkek servis tabağına alınıp üzerine
tereyağlı sos dökülüp sıcak olarak servis yapılır.