Çorum’da Ramazan ayı yaklaşmaya başladığında yoğun bir
hazırlık telaşı da başlar. Bu hazırlıklardan bir tanesi de içsiz mantıdır. Bir
kaç komşu bir araya gelip imece usulü ile sırasıyla herkese mantı yaparlar.
Mantılar Ramazan ayında yetecek kadar hazırlandığından çok fazla yapılır.
Normal mantı hamuru yoğrulur ve içerisine kıyma ya da herhangi bir iç malzeme
konmadan sade olarak şekil verilip kurutulur.Ramazan ayında ise iftar
sofraları için aşağıda ki şekilde pişirilir.
Etkinliğimize bu nefis yöresel yemeğimizle katılan Şerife
Hanım’a teşekkür ediyorum.
Malzemeler:
- 3 su bardağı içsiz mantı
- 6 su bardağı su
- 1 dolu yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için; sarımsaklı yoğurt
Sos için: Tereyağı, Toz kırmızıbiber, Nane, Salça (renk
verecek kadar)
Tereyağını kızdırıp çok az salça, kırmızıbiber ve naneyi
ekleyip sos hazırlayın.
Hazırlanması:
- Sıvıyağı tencereye alın ve salçayı ilave edip kavurun.
- Karabiber ve tuzunu ekleyip suyunu ilave edin ve kaynamaya bırakın.
- Kaynayan
suyun içerisine içsiz olarak hazırlanmış mantıları ilave edip pişirin. - Üzerine
sarımsaklı yoğurt ve sos gezdirip sıcak servis edin.
not;İsterseniz sosunu hazırlarken kıymayı da kavurup,üzerine kıymalı sos ile servis edebilirsiniz.