Etkinliğimizin 20.tarifi ismini dışına bulanan irmikten alan
Kesme Şeker tatlısı. Eminim görüntüsü gibi lezzeti de harikadır, şerbetli
tatlıları sevenler için denenesi tatlardan. Etkinliğimize bu nefis tatlımızla
katılan Göksu Hanım’a teşekkür ediyorum.
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
Şerbet için;
- 4 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1–2 damla limon suyu
bırakılır. (not: şerbet soğuk olacak)
Hazırlanması:
- Karıştırma
kabına yumurta, yoğurt ve sıvıyağı alıp karıştırın. - İrmik, vanilya, kabartma
tozu ve aldığı kadar un ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur
yoğurun. - Hamurdan parçalar koparıp rulo olarak yuvarlayın.
- Rulo yaptığınız
hamuru yan yan (verev olarak) kesin. Kestiğiniz her parçanın üstüne hafifçe
bastırın ve ayrı bir kapta bulunan irmiğe batırın. - Yağlanmış tepsiye dizin ve
180 derece fırında pişirin. - Tatlılar pişip fırından çıkarınca üzerine soğuk
şerbeti dökün.