Etkinliğimizin 19.tarifi lezzetine doyum olmayan kurutulmuş
sebze kavurması. Sebzelerinizi yazın sıcak günlerinde kurutup daha sonra
tarifteki gibi haşlayıp kavurarak hazırlayın.
Etkinliğimize bu nefis yemeğimizle katılan Binnaz Hanım’a
teşekkür ediyorum.
Malzemeler:
- Yarım kilo haşlanmış kuru sebze (biber, patlıcan, kızartmalık kabak)
- 1 adet kuru soğan
- 2–3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2–3 diş sarımsak
Hazırlanması:
- Soğanları yemeklik doğrayın ve sıvıyağda kavurun.
- İçerisine
haşlanıp suyu sıkılmış sebzeleri, ezilmiş sarımsağı, tuz ve karabiberi ilave
edin. - Bütün malzemeyi iyice kavurun.
- İsteğe göre sarımsaklı yoğurtla birlikte
servis edin.