Etkinliğimizin 21.tarifi özellikle Ramazan ayında çok sık
yapılan oldukça lezzetli bir yemek olan Patatesli mıhlama. Eskiden kıyma ve
soğanla yapılıyormuş ama zamanla kıymaya ilave olarak farklı sebzeler de
kullanılmaya başlanmış. Etkinliğimize bu yöresel yemeğimizle katılan Duygu
Hanım’a teşekkür ediyorum.
Malzemeler:
- 5–6 adet orta boy patates
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet yumurta
- Kıyma
- Maydanoz
- Kırmızı Pul biber
- Karabiber
Hazırlanması:
- Yayvan bir tavaya sıvıyağı ekleyip küp doğradığınız soğan ve
patatesleri ilave edip karıştırın ve kapağını kapatın. - Eşit şekilde pişmeleri
için ara sıra karıştırarak kısık ateşte ikisini aynı anda kavurun. - İsteğe göre
kavrulmuş kıyma ilave edin. - İyice kavrulup yumuşayan patateslerin içerisine tuz
ve baharatlarını da ekleyip karıştırın. - En son doğranmış maydanozu patateslerin
üzerine serpip, yumurtayı en üst kısma kırın ve tavanın kapağını kapatın. - Kısık
ateşte yumurtalar pişene kadar pişirin.