Etkinliğimizin 18.tarifi günümüzde çok fazla bilinmeyen,
eskiden çok sık yapılan bir lezzet olan Malak. Pişirilme şekli ile profiterol
hamurunu anımsatıyor aslında. Püf noktası ise hamurunun çok iyi pişirilmesi ve
piştikten sonra bol tereyağı ilave edilerek servis edilmesidir. Tabi yerken yanınızda bol
miktarda su bulundurmayı da ihmal etmeyin ki yutkunmakta epey
zorlanabileceğiniz bir yemek.
Tarifi bizlerle paylaşan ve unutulmakta olan bu yemeğimizi
tekrardan hatırlatan İlknur Hanım’a teşekkür ediyorum…
Malzemeler:
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
Hazırlanması:
- Suyu ve tuzu derin bir tencereye alın ve kaynatın.
- Kaynayan
suyun içerisine unu azar azar ilave edip topaklanmaması için sürekli
karıştırın. - Hamur iyice pişip toparlanmaya başlayınca ocağı kapatın.
- Bir kaşık
yardımıyla pişen malak hamurundan parçalar alıp servis tabağına yerleştirin.
(Arasıra hamur kaşığa yapışmasın diye kaşığı suya batırın) - Servis tabağına aldığınız malak hamurunun üzerine bolca
eritilmiş tereyağı gezdirin ve sıcak olarak yağ donmadan servis edin.