Etkinliğimizin 16. tarifi birçoğumuzun gözleme olarak ta
bildiği bir hamur işi olan Yanıç. İç malzemesini isteğinize göre kıymalı,
peynirli, patatesli, mantarlı hazırlayabilirsiniz. Bir de sac üzerinde yapma
imkânınız varsa değmeyin lezzetine.
Etkinliğimize bu harika lezzetle katılan Beyza hanım’a
teşekkür ediyorum…
Malzemeler:
Hamuru için;
- 6 su bardağı un
- 3 su bardağı su
- Tuz
İç malzemesi:
- Yarım kilo ıspanak
- 2 yumurta
- 5 adet orta boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
Ispanakları temizleyip doğrayın ve iyice yıkayıp suyunu süzüp derin bir kaba
alın. İçerisine tuz, ince doğranmış soğan, baharat ve yağda pişirilmiş
yumurtayı ilave edip iyice karıştırın.
Not; ıspanaklar çiğ olacak.
Hazırlanması:
- Un, su ve tuz ile bir hamur yoğurun ve yoğurduğunuz hamuru
10 dakika kadar dinlendirin. - Dinlenen hamuru limon büyüklüğünde eşit parçalara
ayırın. - Her parçayı oklava yardımıyla açın.
- Açtığınız hamurun yarısına iç
malzemesinden serpin. - Boş kenarını malzemeli kısmın üzerine doğru kapatın.
- Teflon
tavada ya da sac üzerinde alt üst ederek iki tarafını da pişirin. - Piştikten
sonra yanıçları (gözlemeleri) tereyağı ile yağlayıp sıcak olarak servis edin.