Etkinliğimizin 11.tarifi Çorum’da çok sevildiğinden olsa gerek her
şekli yapılan Hingel yemeğimiz (mantımız).Daha önce balıksırtı diye bilinen
şekliyle yapılan halini paylaşmıştım sizlerle, bugün ki tarifimiz ise ay şeklinde
yapılan Hingel.
Etkinliğimize bu harika mantımız ile katılan Kalp Kurabiye bloğuna
teşekkür ediyorum…
Malzemeler:
- 4 su bardağı un
- 1 yumurta
- Tuz
- ılık su
İç malzemeleri:
- 250 gr. kıyma
- 1 adet orta boy kuru soğan
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızıbiber
Kıymayı karıştırma kabına alıp
içerisine soğanı rendeleyin. Tuz ve baharatları ilave edip iyice karıştırın.
Haşlamak için:
1,5 lt. Kaynar su
Üzeri için:
50 gr. tereyağı
Kırmızı pul biber
İsteğe göre yoğurt
Hazırlanması:
- Unu yoğurma kabına alıp zerine tuz serpin.
- Yumurtayı ekleyip, ılık su ilavesi ile kulak memesi kıvamından hafif sert bir
hamur yoğurun. - Üzerine nemli bir bez örterek yarım saat dinlendirin.
- Dinlenen hamuru ikiye bölüp merdane ile ne
ince ne kalın olacak şekilde açın. - Çay bardağı ile kesilip ortalarına kıymalı
içten koyup ay şeklinde kapatın. - Hazırladığınız mantıları kaynayan suya
atıp 5–10 dakika arası haşlayın ve servis
tabağına alın. - Servis tabağına aldığınız Hingellerin üzerine tereyağlı ve
kırmızıbiberli sos hazırlayıp gezdirin.
Not;İsteğe göre yoğurtta dökülebilir.