Es selamü aleyküm dostlar
aksam vakti kisacik bir zaman dilimi yakaladim ;) hafta sonu gec yapilan kahvalti icin uygun oldugundan
ve önümüzdeki anneler gününe menude bulunabilir düsüncesi ile hemen paylasayim istedim
beyenilmesi umudu ile tarif bana ait dostlar
&
malzeme
1 kg un
2 küp maya
200 gr eritilmis tereyag
4 yumurta
250 ml süt
5 yemek kasigi toz seker
1 kahve kasigi tuz
12 kahve kasigi nutella tepeleme
200 gr beyaz peynir
&
üzerine sürmek icin
1 yumurta sarisi
2 kahve kasigi süt
2 kahve kasigi siviyag
yapilis
öncelikle sütümüzün icersinde mayalari seker ile birlikte cözdürelim
tereyagini kisik atesde eritelim, biraz ilisin. daha sonra malzemeleri birbirine karistiralim
ve yumurtalari kiralim icersine
unu yogurma kabina alalim .
yavas yavas hazirladigimiz karisimi ilave ederek yoguralim
yogurma islemi bitiminde hamur tamamen kabindan ayrilmis olmali unun kalitesi sivi miktarinda degiskenlik yapabilir bu sebeple belirtmeliyim pamuk gibi bir hamur olmasi gerek
unun 100 gr isterseniz ilk etapda eklemeyin bitimine dogru ekleyebilirsiniz
kabimizin kapagini kaptaip mayalnmasi icin ilik bir ortamda bekletelim
merak etmeyin uzun sürmüyor en fazla 20 dakika ;)
resimde görüldügü üzere 20 dakikanin sonu
hamurumuzu üce bölelim esit olsun
neden esit olacak belirteyim
bir tanesi sade yapacagiz dileyen diledigini sürüp yiyebilir ister tatli ister tuzlu
bir tanesi peynirli,bir tanesi de nutellali olacak
bir tasla 3 kus ;)
üzerine sürecegimiz karisim icinse yumurta sarisini yagi ve sütü bir kapta karistiralim hazirda beklesin
firinimizi 200 dereceye ayarlayip isinmaya birakalim
12 adet yumurtadan biraz büyük bezeler hazirlayalim yagli kagit serilmis firin tepsisine dizelim belli araliklarla olsun .model bakimindan cok sIk durduguna kanaat getirdigim cirpma teli modeli icin orta boy cirpma telini bezelerin ortasina bastiralim üzerine sürülmesi gereken malzemeden sürüp isitilmis firina verelim .onlar piserken biz nutellali olan sekile dönelim .
diger parca hamurdan da 12 adet beze hazirlayalim
yaklasik pasta tabagi büyüklügünde olmali actigimiz hamur .
merdane ile ,acarken kesinlikle un kullanmayin
yapismayan islemesi kolay bir hamur cünki
her bir actiginiz hamura bir tanesine yani 1 kahve kasigi dolusu nutellayi ortasina koyalim
önce bir taraf sonra diger taraf üste kapatin
uclarini üste gelecek sekilde bohca seklinde kapatin .kapattiginiz yer alta gelecek sekilde yagli kagit serilmis tepsiye dizin .her bir bezeye ayni islemi uygulayip ,üzerlerine sürülecek harctan sürüp
ayni isidaki firinda pismeye birakin nar gibi kizarincaya kadar pisirin
simdi tuzlu olani hazirlayalim kalan hamuru tüm olarak merdane ile acalim yaklasik 50 cm
peynirimizi elimizle ufalayalim .actigimiz hamurumuza serpistirelim
bir ucundan kivirarak uzun bir rulo hazirlayalim
daha sonra iki parmaktan biraz kalin keselim 12 adet olmali
kesilen taraflar alta gelecek sekilde yagli kagit serilmis tepsiye dizelim
üzerine yumurtali karisimdan sürelim ayni isida kizarincaya kadar pisirelim
Afiyet olsun dostlar hayirli hafta sonlari diliyorum
Dualara talibim