Dışarı çıktığımda ilk tercih ettiğim tatlı kesinlikle ama kesinlikle cheesecake olur,çok severim evde de ara ara yaparım, çilekleri yerken neden olmasın ki derken bu görünen tat çıktı ortaya.
malzemeler
alt taban için
- 3 paket eti burçak bisküvi
- 100 gr. margarin
krema için
- 2 paket labne peyniri
- 1 paket krema
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı un
çilekli sos için
- 1 kase çilek
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı nişasta (silme)
yapılışı
- kelepçeli kalıbın altını ve kenarlarını aleminyum folyo ile kaplıyoruz.
- kalıbın içine yağlı kağıt yerleştiriyoruz.
- bisküvileri robotta un haline getirip erimiş margarin ile karıştırıp kelepçeli kalıbın tabanına yayıp buzdolabına kaldırıyoruz.
- derin bir kap içinde yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene dek çırpıyoruz.
- labne peyniri,krema,vanilya ve unuda ekleyip karıştırıp kalıba bisküvilerin üzerine döküyoruz.
- fırının içine ısıya dayanıklı bir kase içinde su koyuyoruz böylelikle pişerken üzerinde herhangi bir çatlama olmayacaktır.
- önceden ısıtılmış 180 derece fırında kalıp sallandığında ortası hafif sallanır olacak şekilde yaklaşık 35-40 dakika kadar pişiriyoruz.
- fırından çıkartmadan kapağını açıp fırın içinde soğumaya bırakıyoruz.
- bu arada mutfak robotunun içine çilek ve tozşekeri koyup iyice karıştırıyoruz.
- sos tenceresine alıp suyu ilave edip pişirmeye bırakıyoruz kaynamaya başladığında nişastayı biraz su ile açıp sosa ekleyip sosu pişiriyoruz.soğumaya bırakıyoruz.
- soğuyan kekin üzerine soğumuş sosu döküp buzdolabına kaldırıyoruz.
- en az 4-5 saat sonra servis edilmelidir.