VİŞNE SOSLU SU MUHALLEBİSİ |
Herkese merhabalar,hayırlı cumalar.
Dünkü sarmanın üzerine bugün de bir tatlı ikram etmek gerekir dedim ve nefis sütlü bir tarlı getirdim sizlere.Benim çocukluğumun tatlısıdır su muhallebisi,mahallemizde küçük yıkık,dökük bir dükkanda su muhallebisi satan bir amcamız vardı,şuan hayatta mı bilemiyorum ama tüm harçlığımı o'na ve leblebi tozuna yatırırdım ve ben o gün bugündür en kaliteli yerlerde bile öyle su muhallebisi yemedim.Belki de bu tarifteki gibi hafif süt katıyordu,üzerine de gül suyu ve pudra şekeri,yemeye doyamazdık.Yıllarca aradım durdum ama hala o muhallebiyi bulamadım.Bu tarif onun gibi mi ? derseniz,yok derim ama daha yakın sanki.Bu vesileyle çocukluğumu da anmış oldum hey gidi günler heyyy...
Sade suyla yapılanlar bana çok acı geldiği için,en azından dışarıda yapılanlar öyle, ne alıyorum ne de yiyorum. Bu nedenle bende Nilay gibi yarı yarıya sütlü yaptım.Hem vişne sosuyla sundum hem de gül suyu ve pudra şekeri dökerek sundum.Başka soslarla da yapabilirsiniz,ama vişne de pek yakıştı,deneyin derim.
Tarif Nilay'dan o'na da buradan çok teşekkür ediyor birde üzerine öpüyorum :)
VİŞNE SOSLU SU MUHALLEBİSİ |
2 su bardağı su
2 su bardağı süt
yarım su bardağından bir parmak fazla nişasta
1 su bardağı toz şeker
vişne sosu için:
1 su bardağı çekirdeksiz vişne
1 silme yemek kaşığı nişasta
3-4 yemek kaşığı toz şeker (eğer az şekerli seviyorsanız sosun şekerini azaltabilir yada hiç kullanmayabilirsiniz)
HAZIRLANIŞI
Öncelikle nişastayı ve sütü tencereye alıp nişasta eriyene kadar karıştıralım.Üzerine suyu ve şekeri de ekleyip ocağa alalım.karışım koyu muhallebi kıvamı alana kadar orta ateşte karıştırarak pişirelim.
muhallebiyi ıslattığımız borcam tepsiye dökelim ve ılımaya bırakalım.
Vişne sosu için,vişneyi,şeker ve nişastayı sos tenceresine alıp iyice karıştıralım ki nişastanın topakları kalmasın.Vişnenin suyu çok az sa birkaç kaşık su ilave edip ocağa alalım.Kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım.
Muhallebiyi de ,sosu da buzdolabında birkaç saat dinlendirelim.Servis yapacağımız zaman kare dilimler kesip üzerine dilediğimiz kadar vişne sosu döküp soğuk olarak servis edelim.
AFİYET OLSUN...