es selamü aleyküm dostlar cumamiz mubarek olsun .
hünkar beyendi getirdim sizlere .sevgili degmesinyagli boya burada iken ona yapmistim asamalari malesef kaydemedim affiniza siginiyorum .
yapilisi zahmetli gibi görünsede aslinda degil bir iki kez denedikten sonra .günlük menülerinize dahil olabilir özellikle davet sofralariniza öneriyorum .vakit buldukca patlicanlari önceden közleyip buzlukta bulundurmaniz yapimini daha da kolaylastiracaktir .
gerekli malzeme
etli harc icin
1 kg kusbasi et ) ister koyun ister süt danasi
3 corba kasigi margarin )dilerseniz tereyag
1 bas sogan
1 corba kasigi sirke
1 büyük domates
1corba kasigi salca
2 bardak su
beyendi icin malzeme
6 adet orta boy patlican
patlicanlar beklerken icine birakilacak kadar süt
yaklasik 3 bardak kararmamasi icin ;)
basemel sosu
2 yemek kasigi tereyag
2 yemek kasigi un tepeleme
2 su bardagi süt
tuz karabiber
1 su bardagi kasar peyniri
yapilisi
öncelikle etimizi hazirlayalim. bir tencereye margarini yada tereyagini koyup eritelim etimizi icersine koyup kavuralim nar gibi olsun .ince dogradigimiz sogani ekleyip kavurmaya devam edelim .kabuklarini soydugumuz dogradigimiz domatesi ve salcayi ekleyip onlari da kavuralim bir kac dakika.
tuzunu karabiberini.ve sirkeyi ekleyip suyunu ilave edelim .bu asamada düdüklü tencere kullanirsaniz pisme süresi azalacaktir .yoksa sayet suyuna dikkat ederek etler yumsayincaya kadar pisirelim .
bu arada patlicanlarimizi ister kömür atesinde ister ocakta cevirerek közleyelim.sicakken kabuklarini soyup süte birakalim ) neden süt ?? sorusuna yine bence cevabim var .
süt patlicanlarin beyaz kalmasini sagliyor hemde basemel ile tezat bir tadi olmuyor genelde limonlu suya birakiyorlar patlicani ama ben tüm lezzetinin gittigini düsünüyorum .
basemel sosumuza gelince
tencereye yagi koyup eritelim icersine unu koyup hafif sararincaya kadar kavuralim sütünü ekleyip tuzunu karabiberi ekleyelim .
koyulasincaya kadar kaynatalim .
süte biraktigimiz patlicanlari süzüp bicak ile incecik kiyalim hazirladigimiz basamel sosumuza ekleyelim
tuzu ve karabiberini kontrol edelim ki lezzet yerinde olsun .biraz ocakta harmanlayalim tatlar bir birini bulsun
servise sunmadan hemen önce peyniri basamel sosa ekleyip karistiralim .
serviste tabaga bir kepce patlicanli basemelden koyup üzerine etten birkac kasik koyup bekletmeden servise sunalim
yemek hakkinda bir kac not düsmek istiyorum
yemeginizi servise sununcaya kadar etlerinizi sicak tutmaya calisin etler cok kuru olmamali pisirirken su ilavesi gerekebilir kebap gibi olmali etleriniz .ne cok sulu nede susuz kuru
patlicanli sosunuzu sicak tutmalisiniz yukarida da belirttim peynirini mümkünse servisten önce ekleyin sogumaya kalirsa tekrar isittiginizde peynir yagini birakacaktir .
patlicanlarinzi iri ise sayet basamel sosunuzu 3 kasik yag 3 kasik un seklinde basameli cogaltabilirsiniz sütüde otomatik olarak 3 bardak olacak denge sizin elinizde diyorum kisaca .
cok doyurucu bir yemektir bir corba ile yeterli bir ögündür .
yanina ister pilav dilerseniz patates kizarmasi arzunuza kalmis
bu yemek 8 kisilik oluyor
afiyet olsun dualara talibim dostlar
hünkar beyendi getirdim sizlere .sevgili degmesinyagli boya burada iken ona yapmistim asamalari malesef kaydemedim affiniza siginiyorum .
yapilisi zahmetli gibi görünsede aslinda degil bir iki kez denedikten sonra .günlük menülerinize dahil olabilir özellikle davet sofralariniza öneriyorum .vakit buldukca patlicanlari önceden közleyip buzlukta bulundurmaniz yapimini daha da kolaylastiracaktir .
gerekli malzeme
etli harc icin
1 kg kusbasi et ) ister koyun ister süt danasi
3 corba kasigi margarin )dilerseniz tereyag
1 bas sogan
1 corba kasigi sirke
1 büyük domates
1corba kasigi salca
2 bardak su
beyendi icin malzeme
6 adet orta boy patlican
patlicanlar beklerken icine birakilacak kadar süt
yaklasik 3 bardak kararmamasi icin ;)
basemel sosu
2 yemek kasigi tereyag
2 yemek kasigi un tepeleme
2 su bardagi süt
tuz karabiber
1 su bardagi kasar peyniri
yapilisi
öncelikle etimizi hazirlayalim. bir tencereye margarini yada tereyagini koyup eritelim etimizi icersine koyup kavuralim nar gibi olsun .ince dogradigimiz sogani ekleyip kavurmaya devam edelim .kabuklarini soydugumuz dogradigimiz domatesi ve salcayi ekleyip onlari da kavuralim bir kac dakika.
tuzunu karabiberini.ve sirkeyi ekleyip suyunu ilave edelim .bu asamada düdüklü tencere kullanirsaniz pisme süresi azalacaktir .yoksa sayet suyuna dikkat ederek etler yumsayincaya kadar pisirelim .
bu arada patlicanlarimizi ister kömür atesinde ister ocakta cevirerek közleyelim.sicakken kabuklarini soyup süte birakalim ) neden süt ?? sorusuna yine bence cevabim var .
süt patlicanlarin beyaz kalmasini sagliyor hemde basemel ile tezat bir tadi olmuyor genelde limonlu suya birakiyorlar patlicani ama ben tüm lezzetinin gittigini düsünüyorum .
basemel sosumuza gelince
tencereye yagi koyup eritelim icersine unu koyup hafif sararincaya kadar kavuralim sütünü ekleyip tuzunu karabiberi ekleyelim .
koyulasincaya kadar kaynatalim .
süte biraktigimiz patlicanlari süzüp bicak ile incecik kiyalim hazirladigimiz basamel sosumuza ekleyelim
tuzu ve karabiberini kontrol edelim ki lezzet yerinde olsun .biraz ocakta harmanlayalim tatlar bir birini bulsun
servise sunmadan hemen önce peyniri basamel sosa ekleyip karistiralim .
serviste tabaga bir kepce patlicanli basemelden koyup üzerine etten birkac kasik koyup bekletmeden servise sunalim
yemek hakkinda bir kac not düsmek istiyorum
yemeginizi servise sununcaya kadar etlerinizi sicak tutmaya calisin etler cok kuru olmamali pisirirken su ilavesi gerekebilir kebap gibi olmali etleriniz .ne cok sulu nede susuz kuru
patlicanli sosunuzu sicak tutmalisiniz yukarida da belirttim peynirini mümkünse servisten önce ekleyin sogumaya kalirsa tekrar isittiginizde peynir yagini birakacaktir .
patlicanlarinzi iri ise sayet basamel sosunuzu 3 kasik yag 3 kasik un seklinde basameli cogaltabilirsiniz sütüde otomatik olarak 3 bardak olacak denge sizin elinizde diyorum kisaca .
cok doyurucu bir yemektir bir corba ile yeterli bir ögündür .
yanina ister pilav dilerseniz patates kizarmasi arzunuza kalmis
bu yemek 8 kisilik oluyor
afiyet olsun dualara talibim dostlar


