![]() |
YABAN MERSİNLİ, FINDIKLI FİNCAN KEKİ |
Haftaya nefis mi? nefis tatlı mı? tatlı ,bir kekle başlayalım dedim ve başlıyorum da.Bu nefis keki yapalı bayağı bir zaman olmuştur,garibim taslakta bekleye bekleye harap oldu:)
Halbuki yayınlamak içinde ne kadar sabırsızlanıyordum,olmadı mı olmuyor işte.
Neyse efendim en azından bunu şuan başaracağımdan eminim,bu keki size nasıl anlatsam eksik kalır gibi geliyor bana ,o kadar nefis bir kek oldu ki ben bile bayıldım,o kadar yani.
Şimdi diyeceksiniz ki nesi farklı bildiğimiz fincan keki,yok valla değil,ben bunu tamamen doğaçlama yaptım mesela yağsız her şeyi yavan kabul eden eşimden korkarak biraz yağ ilave ettim,fındıklı ,e birde yaban mersini var içinde.
İçinde az miktarda olsa yağ olduğu için daha yumuşak oldu ve korktuğum gibi olmadı fincanlardan kolayca çıkarı verdim buna ben bile şaşırdım..
İlerleyen zamanlarda değişik malzemelerle de deneyip paylaşacağım inşallah.Mutlaka denemelisiniz ,şiddetle tavsiye ediyorum..
Bu arada yine bol fotoğraflı bir post sizleri bekliyor bakalım beğenecek misiniz??
Ayrıca tarifimi ''çay kahve bahane etkinliğine'' elif arkadaşıma ve p.d.ç.s. etkinliği için gülo anne 'ye gönderiyorum ve kolaylıklar diliyorum..
![]() |
YABAN MERSİNLİ, FINDIKLI FİNCAN KEKİ |
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 çay bardağı süt
1,5 çay bardağı toz şeker
2,5 çay bardağı elenmiş un
3 yemek kaşığı kakao
1/2 çay bardağı fındık kırığı
1/2 çay bardağı kuru yaban mersini
1 adet kabartma tozu
1 paket vanilin
HAZIRLANIŞI
Öncelikle şekeri ve yumurtayı güzelce çırpalım,ardından yağını ve sütünü de ekleyip biraz daha çırpalım.Elenmiş un,kabartma tozu,vanilin karışımını da ekleyip tahta kaşıkla karıştıralım,en son kakao,fındık kırıklarını,kuru yaban mersinini de ekleyip biraz daha karıştıralım ve iyice yağlayıp unladığımız fincanlara yarısını geçecek kadar dolduralım,hatta ben taşsın diye daha fazla doldurdum..
![]() |
YABAN MERSİNLİ, FINDIKLI FİNCAN KEKİ |
Bu aşamada havlu yada bezle üstünü kapatmak çok önemli yoksa buharı keklerin üzerine akar.
Su kaynayana kadar orta ateşte ,su kaynadıktan sonrada kapağını mümkün olduğunca açmadan en kısık ateşte pişirelim.kürdan testinden geçirip ocağın altını kapatalım..
![]() |
YABAN MERSİNLİ, FINDIKLI FİNCAN KEKİ |
Tencerenin kapağını açıp biraz ılımasını bekleyip fincan kekleri çıkaralım.Fincanı iyi yağlayınca keki çıkarmak çok zor olmuyor,ben hafifçe yanından bıçak geçirdim,hafifte altına doğru ittirirseniz keki kolayca kurtarabilirsiniz.Ben çıkarırken hiç sorun yaşamadım ,şekilleri bozulmadı bile diyebilirim.
AFİYET OLSUN...