![]() |
TAHİNLİ CEVİZLİ KURABİYE |
Herkese güzel bir gün,güzel bir hafta diliyorum.
bir önceki postuma yazdığınız güzel yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum,sayenizde iyileştim ''evvel Allah tabi ki'' hamd olsun daha iyiyim,rabbim kimseyi sağlığında ayırmasın ki benimki sadece bir soğuk algınlığıydı,dahada zorda olanlar var,rabbim onlara şifa versin diyorum ve konuyu daha fazla dağıtmadan sırada hangi tarif var ona bakalım:/
Haftaya güzel bir kurabiye tarifiyle başlayalım,tatlı yiyelim tatlı bir hafta olsun:/
Bu güzel kurabiyenin tarifini sevgili müge'den almıştım çokkk çokkk uzun zaman önce,yine mi müge??
Evet efendim yine hünerli müge,seviyorum onun tariflerini,blogger olmadan öncesinden beri takip ederim,bu kurabiye tarifi de o zamanlardan kalma,mutlaka denemeniz gereken nefis bir kurabiyedir,şiddetle öneririm,hadi geçelim tarife..
MALZEMELER
1 su bardağı tahin
1 su bardağı pudra şekeri
1/3 su bardağı pekmez
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı iri kırılmış ceviz
3 su bardağı un
HAZIRLANIŞI
Öncelikle derin bir kapta pekmez,tahin,sıvı yağı iyice karıştıralım.2 su bardağı un ve kabartma tozunu eleyip karışıma ilave edip yoğurmaya başlayalım,iri kırılmış cevizleri de ekleyelim,yoğurmaya devam edelim.kalan unu da eleyip yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım.hamur elimize yapışmayı bıraktığında un eklemeyi ve yoğurmayı bırakalım.hamur biraz zor şekil alan bir hamur olduğu için,bende müge gibi rulo yapıp folyoya sardım ve buzdolabına kaldırdım.45 dakika kadar buzdolabında bekledikten sonra hamurumuzu çıkarıp şeklini bozmadan,bıçakla 1 cm kalınlığında keselim ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye 2 cm aralıklarla dizelim.160 dereceli fırında 15 dakika kadar pişirelim.yalnız çok önemli husus fırınların ısı derecesi farklı olabiliyor çok dikkat edin 1 dakika bile fazla kalsa hemen kavrulu veriyor.10 dakikadan sonra sık sık kontrol etmeliyiz.
Birde fırında iken piştiği halde hala yumuşak olabilir ki öyle oluyor,sakın fazla pişirmeyin soğuyunca kendini toplayıp sertleşiyor.buda aklınızda olsun.
fırından çıkarınca ilk sıcaklığı çıkınca afiyetle yiyebilirsiniz.
Sevgili müge'ye çok teşekkür ediyorum..
AFİYET OLSUN....