Karlı bir istanbul sabahından herkese merhabalar,hava buz çekmeköy gene karlar altında, bebeğim hasta moralim bozuk...ne zormuş bu annelik...sorumluluğu bir kenara koyarsam duyduğum üzüntünün haddi hesabı yok, o üzgünken ben daha çok üzülüyorum keşke o hasta olmasaydı da ben olsaydım diyorum karmaşık duygulardayım anlayacağınız,anneme bakıp bu sevgi bu kadar uzun süre nasıl taşınır ki diye düşünmeden edemiyorum...
Hafta başında ben moralsiz de olsam, tatlı bir şeyler paylaşıp tatlı başlayalım istedim,kurabiye basit ama lezzeti tam, haftalar öncesinde yapılmış bir tat.
malzemeler
- 1 paket krem şanti (toz halde) kullanılcak
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- 3-3,5 su bardağı un
üzeri için
- pudra şekeri
- tarçın
yapılışı
- derin bir kap içine kremşanti,sıvıyağ,tozşeker karıştırılır.
- azar azar un ilave edilerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- hamur yarım saat kadar buzdolabında dinlendirilir.
- hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanıp yağlanmış tepsiye dizilip çatalla düzleştirilir.
- önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirilir.
- fırından çıkan kurabiyeler ılındıktan sonra üzerine çay süzgeci ile pudre şekeri ve tarçın serpilir.
Facebookta takip etmek için buraya
Diğer kurabiye tarifleri için buraya