Haftanın bir günü çorba tarifi vermeye çalışıyorum çünkü her defasında dediğim gibi çorba benim için başlangıçtan çok başlı başına ana yemek gibidir.bu sebepten çeşit severim sıkılgan bir yapıya sahip olan ben aynı tatları sürekli yemekten hoşlanmam.
Aslında düşündüm de hayatım hep bir arayış içinde yeni kitaplar,yeni fimler,yeni tatlar,yeni hayatlar aramaktayım..
Son zamanlardaki beğenerek izlediğim SON dizisi herkesin türk tv lerinde alışık olmadığı bir tür.çok hoşuma gitti umarım sonuna kadar devam eder...
Elimdeki kitap yeni başladım umarım beğenerek okurum okuyanlar varmı aranızda??
Ah konumuz çorbaydı değil mi? konuyu değiştirmeyim çok beğenildi yapın yapın yiyin anacığım!!!
malzemeler
- 2 adet tavuk baget
- 1 adet havuç
- 1 adet kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı mısır
- 2 diş sarımsak
- 5 bardak su
- 1 yemek kaşığı un(tepeleme)
- sıvıyağ
- 1 bardak tavuk suyu
- birkaç dal maydanoz
- 1 adet defne yaprağı
- tuz
- karabiber
- 1/2 limon
yapılışı
- butlar tencere içine alınıp haşlanır.
- çorba için bir tencereye sıvıyağ eklenir rendelenmiş sarımsaklar sotelenir içine doğranmış kırmızı biberler eklenir.
- havuçlar soyulup rendelenir. tencereye eklenir.
- un eklenir birkaç dakika kavrulur.
- su ilave edilir.kaynamaya bırakılır.
- kaynayan çorbaya mısır eklenir.
- en son tuz,karabiber,limonsuyu,haşlanmış didiklenmiş tavuklar,tavuk suyu ilave edilip defne yaprağı eklenip kısık ateşte pişirilir.
- 5-10 dakika kaynadıktan sonra altı kapatılır.
- içinden defne yaprağı çıkartılır.ince ince doğranmış maydanozlar ilave edilir.servis edilir.