![]() |
ISPANAKLI TUZLU KEK |
Dünde bahsettiğim gibi arşiv temizliği yapıyorum ve mevsimi olan yemeklerle devam ediyorum.
Sıradaki tarifimde ıspanaklar tezgahlardan kalkmadan mutlaka denenmesi gereken nefis tuzlu bir kek tarifi.
bu güzel kek tarifini sevgili inci abla'da görmüştüm ve hemen yapmıştım,yayınlamak bugüne kısmetmiş.
tuzlu ve ıspanaklı lezzetleri seviyorsanız mutlaka denemeniz gereken bir kek diyorum ve tarife geçiyorum..
![]() |
ISPANAKLI TUZLU KEK |
1 büyük demet ıspanak
3 adet yumurta
1/2 çay bardağı süt
100 gr tereyaÄŸ (eritilmiÅŸ soÄŸutulmuÅŸ)
5 yemek kaşığı sıvıyağ
2 su bardağı elenmiş un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
değirmende çekilmiş karabiber
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
![]() |
ISPANAKLI TUZLU KEK |
Öncelikle doğradığımız ıspanakları bir süre sirkeli suda bekletelim ve ardından sirkeli suyu süzüp iyice yıkayalım ve süzülmeye bırakalım.
Diğer taraftan derince bir kaba yumurtalarımızı ve tuzumuzu alıp mikserle iyice çırpalım,ardından sütü ve yağları da ekleyip karıştırmaya devam edelim.
unu ve kabartma tozunu eleyelim karabiberle birlikte karışıma ekleyelim biraz daha karıştırıp,ıspanakları ekleyelim ve tahta kaşıkla karıştıralım.
katı yağla yağladığımız kek kalıbına yada fırın tepsisine kek karışımını dökelim ve en son rendelenmiş kaşar peynirini de üzerine döküp önceden ısıtılmış fırında 150-160 derece arasında pişirelim.kürdan testinden geçince fırından alıp ılımaya bırakalım.
ılık yada soğuk olarak servis edelim..
![]() |
ISPANAKLI TUZLU KEK |