![]() |
TAZE FASÜLYE DİBLESİ |
Sıradaki tarifim,bu hafta sonu anneannemin köyden getirdiği ve kendi bahçesinde kandi elleriyle yatiştirdiği fasülyelerden yapılmış enfes diple tarifi.
bu hafta sonu büyük bir heyecanla anneannemi bekledik,o bizim çınar ağacımız gibidir,ne çok severiz onu..
o memelekete tatile gidince semtine uğramak bile zor gelir,allah onada dedemede uzun ömür versin inşallah..
bu vesieyle anneanneme buradan da hoşgeldin deyip o güzel fasülyeleri binbir zorlukla yetiştirip bize getirdiği ellerinden öpüyorum..
MALZEMELER
500 gr kadar taze fasülye
1 su bardağı pilavlık pirinç
2-2,5 yemek kaşığı tereyağ
tuz
değirmende çekilmiş karabiber
pul biber
tuzot
2,5 su bardağı su
1 dilim limon
![]() |
TAZE FASULYE DİBLESİ |
Öncelikle ayıkladığınız fasulyeleri verevli ve ince olarak doğrayın.yağı tencereye alıp eritin,yağ miktarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz ama benim damak tadıma göre gayet güzeldi.erittiğiniz yağa fasulyeleri ekleyip güzelce kavurun.fasulyenin cinsine göre kavurma işlemini uzatabilir yada daha az kavurabilirsiniz.Benim fasulyelerim çok körpe olduğundan fazla kavurmadım.
tuzunu , baharatlarını ve yıkadığınız pirinçleri de ekleyip kavurmaya devam edin.
Kavrulma işlemi bitince suyunu da ilave edip,bir dilim limonu da üzerine yerleştirin ve kapağını kapatıp kaynamaya bırakın.Kaynayınca altını kısıp pilav gibi demlenerek pişmeye bırakın.
Suyunu çekince üzerine kağıt havlu koyup kapağını kapatın ve dinlenmeye bırakın.
![]() |
TAZE FASULYE DİBLESİ |