Geçen yazımda bahsetmiştim annemle beraber çay saati yapmıştık diye buda o puf puf böreklerimiz:) evde günler her gün birbirinin aynısı gibi, en yakın zamanda kendime anlaşabileceğim bir arkadaş diliyorum evimin yakınında, sizlerde benim duama eşlik ederseniz sevinirim.
Bu börekler çok güzel oldu afiyetlede yenildi iç harcını ben sarma işlemini annem tamamladı
hadi geçelim mi nasıl yapılmış
malzemeler
- 4 adet yufka
- 2 adet kabak
- 2 adet havuç
- 1 adet patlıcan
- 250 gr. kıyma
- 2 orta boy kuru soğan
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı sıvıyağ (böreğin tamamı için yeterli ölçü)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- susam
yapılışı
![]() |
Resim yazısı ekle |
- iç harç için kabak,havuç rendelenir
- patlıcanlar alacalı soyulup küçük küçük doğranır
- tencereye 2 yemek kaşığı sıvıyağ alınıp sebzeler sotelenir
- baharatları eklenip soğuması için bir kaba alınır
- soğanlar küp küp doğranır 1 yemek kaşığı sıvıyağ ile kavurulur
- kavurulan soğanlara kıyma eklenir kavurma işlemine devam edilir
- kıymalar pişince altı kapatılıp sebzeli karışımla karıştırılır
- yufkanın bir tanesi tezgaha serilip fırça yardımı ile yağlanır her bir köşesi içe katlanır
- 4 eşit parçaya kesilir
- elde edilen parçaların ortasına harç eklenip tepsiye kat yeri altta kalacak şekilde yerleştirilir
- bütün yufkalar için bu işlem tamamlandıktan sonra yumurta sarıları sürülüp üzerine susam eklenir
- önceden ısıtılımş 180 derece fırında 40-45 dakika kadar pişirilir.