
Malzemeler:(4 kişilik)
1 paket spagetti
yarım kilo domates
1 büyük boy kutu ton balığı
1 su bardağı siyah zeytin
75 gr. beyaz peynir
1 diş dövülmüş sarımsak
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı taze fesleğen yaprağı
tuz
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Spagetti kaynar tuzlu suda paketin üzerinde belirtilen süre kadar haşlanır ve süzülür. Domateslerin kabukları soyulur ve iri iri doğranırlar. Ton balığının yağı süzülür. Bir tencerede (ben wok kullandım) zeytinyağı ısıtılır. Dövülmüş sarımsak konulur ve kavrulur. Üzerine doğranmış domates ve toz şeker eklenir. Orta ateşte 8-10 dak. çevrilerek pişirilir. Ton balığı dilimleri, çekirdekleri çıkarılmış zeytinler ve ince ince doğranmış fesleğen yaprakları tencereye eklenir. Hepsi karıştırılarak 3, 4 dak. pişirilir. Spagetti karışımın üzerine dökülür ve tuzu da eklenerek hepsi karıştırılıp, harmanlanır. 1, 2 dak. birlikte pişirildikten sonra spagetti servis tabağına alınır ve üzerine ufalanmış beyaz peynir serpilir ve sıcak sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN
