
Malzemeler:
4 adet patlıcan
500 gram kıyma
2 adet kuru soğan
4 adet yeşil biber (sivri biber ya da çarliston olabilir)
3 adet domates
2 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
1 su bardağı sıcak su
kızartma için sıvı yağ
Hazırlanışı:
Patlıcanlar alacalı soyulur ve küp küp ya da enine dilimler halinde doğranır. Tuzlu suya konulup, bekletilir. Diğer tarafta soğan küçük küçük doğranır. Bir teflon tavada sıvıyağı ısıtılır ve doğranan soğan pembeleşinceye kadar karıştırılır. Ardından küçük küçük doğranmış yeşil biberler tavaya konulur ve çevrilirek pişirilirler. Kıyma eklenir ve karıştırılıp kavrulur.Küçük küçük doğranmış domatesler karışıma eklenir ve 4,5 dak.çevrilip, harmanlanır. Ardındam tuz, karabiber ve salça eklenip, 1 su bardağı sıcak su konulup,pişmeye bırakılır. Patlıcanların suyu süzülüp kurulanır ve kızartılır. Kızardıktan sonra kağıt havlu üzerine alınan patlıcanların fazla yağından kurtulması sağlanır. Patlıcanlar borcama yayılır.Ardından kıymalı harç tüm patlıcanların üzerini kapatacak şekilde yayılır. 200 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirilir.Yanında pilav ve cacık ile servis edilir.
AFİYET OLSUN
