![]() |
BAHARATLI TAVUK PİRZOLA |
Herkese merhabalar.
Bugün sizlere hem lezzetli hemde pratik bir tavuk tarifiyle geldim.Arada pratik ama güzel öneriler de olsun değil mi ?
İster ızgarada ister tavada,istersenizde fırında yapın,her hali güzel olur.ızgaranın yerini hiçbirşey tutmaz o ayrı tabi.
MALZEMELER
4 adet tavuk but pirzola
tuz
pul biber
karabiber
tavuk baharatı
çok az köri
bolca kekik
toz kırmızı biber
biberiye
eğer fırında yapacaksanız üzerine birazda sıvı yağ dökün,dökmeseniz de olur ama.
HAZIRLANIŞI
Yıkadığımız tavuklarımızı bir süzgeçe alıp süzdürelim.ardından üzerlerine tek tek tuz ve baharatlarını serpelim.vaktimiz varsa biraz dinlendirelimki,bütün aromaları içine sinsin.sonra eğer fırında yapacaksak fırın tepsisine alıp biraz üzerlerine sıvı yağ gezdirelim(çok olmasın çünkü but zaten yağlıdır.ben derilerinide çıkarttım)ve 200 dereceli fırında nar gibi olana kadar kızartalım, eğer tavada yapacaksanız yağı tavuklara değil tavaya dökelim ve iyice pişip kızarana kadar çevirerek pişirelim.Varsa mutlaka döküm tavada kızartın tadına doyamazsınız.
Yanına birde salata,çorba ve pilav varsa akşam yemeğiniz tamam demektir.buda pratik bir tarif olsun istedim.
AFİYET OLSUN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi