
Malzemeler:
İstenilen miktarda somon füme
İstenilen miktarda dereotu
1, 2 damla zeytinyağı
karabiber
1, 2 damla limon suyu
servis tabağı için:
istenilen miktarda kıvırcık salata ya da akdeniz yeşilliği
bağ olarak kullanmak üzere bir dilim salatalık
Hazırlanışı:
Somon füme, ince kıyılmış dereotu, 1,2 damla zeytinyağı, 1,2 damla limon suyu ve istenirse karabiber(çocuklar için yaparken karabiber koymuyorum)robota konulur ve hepsi karıştırılır. Hazırlanan karışım istenilen şekil verilerek (kek kalıpları ile pek çok şekil verebilirsiniz) servis tabağına alınır. Arzu edilen yeşillikler ince kesilmiş bir dilim salatalık ile bağlanarak servis tabağına somonun yanına yerleştirilir ve servis yapılır.
AFİYET OLSUN
