malzeme:
* yaklaşık bir oval borcam salata oluyor,pirinç miktarından ayarlayabilirsiniz....
* 1 küçük çay bardağı zeytinyağı
* 2 orta boy soğan
* 1.5 bardak pirinç
* kuşüzümü, çamfıstığı,
* bir yemek kaşığı silme tuz, 2 yemek kaşığı şeker
* yenibahar, karabiber,
* 1/2 yemek kaşığı domates salçası
* 1/2 yemek kaşığı biber salçası
* 4-5 dal maydanoz
yapılışı:
* kuş üzümü yıkanır ve ıslatılır ( varsa sapları ayıklanır, elimizle hafifçe ovar gibi yaptığımızda saplar suyun üstüne çıkacaktır zaten) * soğanlar ince ince doğranır
* iyice ısınan zeytinyağında soğan ve çam fıstığı yaklaşık 20 dk kızarana dek çevrilir
* salçalar ilave edilip, 2-3 dk kavrulur
* yıkanıp süzülen pirinç, kuş üzümü ve 3 bardak sıcak su ilave edilir
* pilav kıvamında suyunu iyice çekmeye yakın baharatlar ve maydanoz eklenir
* ayrı bir tencere haşlanan lahana ister yanına ister içine doğranıp servis yapılır...
AFİYET OLSUN