Meksika yemeklerini sevdim ben. Sanıyorum bizim damak tadımıza çok yakın geldi. Cook ürünlerinin kolaylıkları ile birlikte deneyimlediğim bu özel lezzeti sizinle paylaşmak istedim. :)
Malzemeler:
2 adet tortilla ekmeği
2 2adet tavuk göğsü
1 adet kırmızı biber (kapya)
1 adet sarı biber
2 diş sarımsak
100 gr kültür mantarı
10 gr fajita baharatı
1 adet avokado
20 ml acısso
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Cook sebze-meyve torbası
Fasülye püresi için:
100 gr siyah fasülye
2 diş sarımsak
40 gr domates konserve
10 ml lime suyu
¼ kırmızı soğan
10 ml elma sirkesi
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Hazırlanışı:
Fasülye püresi için tüm malzemeleri
rondoya koyun ve püre haline getirin.
Buzdolabından çıkardığımız tavuk, biber ve mantarları jülyen
doğrarız. Bir tavada 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip
tavukları soteleyin.
Başka bir tavada soğan, sarımsak soteleyin
ve biberleri ve mantarları ekleyin. Tavukları sebzelerin olduğu
tavaya ekleyin ve fajita baharatı ile lezzetlendirin.
Avokadoları
soyun ve ince dilimleyin. Tortilla ekmeklerinin içine hazırladığınız
püreyi sürün. Tavadaki tavuklu karışımı koyun ve üzerine
avokadoları yerleştirin.
En son acı sosu gezdirip gösterildiği
şekilde sarın ve kuru tavada ısıtıp servis edin.
Afiyet olsun. :)