Cook'tan yiyeceklerinize 3 kat uzun
tazelik... sloganıyla yaptığımız workshopta Meksika mutfağına
ait yemekler için bir araya geldik. İşten çıkıp koşa koşa
yetiştiğim bu workshop çok eğlenceli ve iyi bir deneyim oldu
benim için... Bu enfes yemekleri ara ara sizinle paylaşacağım. :)
MSA Mutfak sanatları akademisi
şeflerinden Müge Koçak hanımefendinin eşliğinde Cook ürünlerini
bir bir kullanıp mutfağımızda sağladığı kolaylıkları
öğrendim ve tanıtım videosuyla birlikte Cook ürünlerinin
oluşumunu izledim. Harika bir akşamdı. Şimdi sizlere Cook ile
ilgili öğrendiğim bilgileri aktarayım...
Sebze ve meyveler canlı yaşayan
organizmalardır. Yetiştirildikleri yerden koparıldıktan sonra her
ne kadar topraktan çeşitli besin maddelerinin alınışı sona
ermişse de canlı kalmaya devam ederler. Canlılığın en önemli
belirtisi ise bunların oksijen alıp karbondioksit vermeleridir.
COOK Sebze ve Meyve Torbası üzerinde bulunan hava kesecikleri
sayesinde kısa sürede tüketilecek meyve, sebze, yeşillikler ve
tüm baharatların ihtiyacı kadar oksijen alıp vermeye devam
ederler ve bu sayede 3 kat uzun süreli tazelik sağlarsınız. Aynı
zamanda torba içerisindeki tüm gıdaların koku, tat ve vitaminleri
korunur. Açılıp kapanabilen kilit mekanizması sayesinde torbayı
boşaltmak ve doldurmak çok kolay ve güvenlidir. Kullandıktan
sonra yıkayarak tekrar tekrar kullanılabiliyor. Tabi uzun süre
gıdalarımızı saklamak için en iyisi derin dondurucu ama kısa
vadede iyi bir koruyucu olarak görev yapıyor. Şiddetle tavsiye
ediyorum. :)
Ayrıca pişirme kağıdı, yanmaz fırın torbası, streç film ve buz torbası neredeyse sürekli elimin altında. Özellikle buz torbasını kışın kemik ve et suyu gibi sıvı yiyecekleri dondurup ufak ufak tüketmek için kullanıyorum. Tavsiye ederim. :)
Sevgili hanıma bu özel güne daveti için Mahiye hanıma ve Cook ekibine, ev sahipliği için MSA ve Müge Koçak şefime çok teşekkür ederim. :)