Cookplus markasının bizi davet etmiş olduğu workshopta deneyimledim bu baklavayı. İsmi ve görüntüsü baklava. Kendisi ise etli bir yemek. Oldukça hafif. Değişik bir tarif arayanlara hoş bir sunum olabilir...
Malzemeler: (1 kişilik)
6 yaprak baklava yufkası
60 gr tandır
5 gr tereyağı
2 dal taze kekik
Çok az tuz
Çok az karabiber
Üzerine sürmek için tereyağı
Tandır için malzemeler:
1 kg kuzu eti
Taze kekik
Biberiye
3-4 diş sarımsak
Ayçiçeği
Alüminyum folyo
Hazırlanışı:
• Kuzu etini derin bir fırın pişirme kabına koyun. Üzerine sarımsak, taze kekik ve biberiye kıyıp karıştırıp düzleyin. Üzerini geçecek kadar ayçiçek yağı koyup alüminyum folyo ile kaplayn ve 160 derecede 4 saat pişirin. Fırından çıkardıktan sonra yağdan çıkarıp didikleyin.
• Tandırı tuz, karabiber ve taze kekik ile terbiyeleyin. Baklava yufkasına fotoğraftaki gibi sarıp üzerine tereyağı sürün.
Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Yabani Kırmızı Meyveli Sos
Malzemeler:
1 çay bardağı frenk üzümü
1 çay bardağı ahududu
1 çay bardağı vişne
1 çay bardağı zencefil turşusu
1 adet çubuk tarçın
Tuz
Hazırlanışı:
Meyveleri, turşuyu ve çubuk tarçını 1 çay bardağı su ekleyip kaynatın. Çubuk tarçını alıp rondodan geçirin ve tandır ile servis edin.
Tandır Baklava... (Yabani Kırmızı Meyveli Sos ile)
Ocak 17, 2015
Tags