Kurutulmuş Frenkli Patlıcan Kızartması...
Ocak 12, 2015
Yöremizin en nefis yemeklerinden. Çok seviyorum. Annem geçen yıl Mersin'e gidince oranın sıcağını kaçırmamış patlıcan ve domatesleri kurutmuş. Bizim memleket Urfa. Urfa'da domatese frenk deniyor. O nedenle yemeğin ismini öyle yazdım. E kışın taze patlıcan yiyeceğime kurutulmuşu çok hoş oluyor. :)
Malzemeler:
250 - 300 gr kurutulmuş doğranmış patlıcan
300 gr kurutulmuş frenk (domates)
1 bağ maydanoz
2 iri baş kuru soğan
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Patlıcanları bir tencereye koyun. Üzerine bol su çekin ve kaynatın. Başka bir tencerede su kaynatın. Domatesleri bir kaba koyup üzerine kaynamış suyu ekleyip kapağını kapatıp bekleyin. Patlıcanlar piştikten sonra tencereden kevgir ile çıkarın. Yemeği pişireceğimiz tencereye soğanı iri iri doğrayıp zeytinyağında çevirin. Tuzunu atın. Üzerine domates ve patlıcanları atarak birbirine lezzetini geçmesini sağlayın. Ocağı kapattıktan sonra yıkanıp iri doğranmış maydanozları atıp servis yapın.
Annem diyor ki; eğer patlıcanları kendileri kuruttularsa kendi içine tuz atıldığı için tuz konulması gerekmiyor.
Afiyet olsun.
Tags