Evde canınız sıkıldıkça yapmak isteyeceÄŸiniz bir tarifimiz var! Hem bu kadar sevimli hem de bu kadar lezzetli bir kurabiyeye kim hayır diyebilir ki…
Malzemeler:
1+1/4 su bardağı un
1 yumurta
150 gr yumuşatılmış tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı mısır nişastası
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı toz tarçın
1 yumurta
150 gr yumuşatılmış tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı mısır nişastası
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı toz tarçın
Hazırlanışı:
Bunun üzerine tekrar zencefil, tarçın ve karbonatı da ekleyin, yeniden karıştırın.
Bu karışımı elinize yapışmayacak hale gelene kadar üzerine un ekleyerek yoğurun.
Åžimdi tarifin en eÄŸlenceli kısmına geldik; hamura ÅŸekil verilen kısım… Zencefilli kurabiyeler genel olarak adam ve yıldız ÅŸeklinde oluyor, yine de siz istediÄŸiniz ÅŸekilde yapabilirsiniz.
Hamura şekil vereceğiniz alanın üzerine önce biraz un serpin ve merdaneyle hamuru açın. İstediğiniz şekli verdikten sonra yağlı kağıt
serdiğiniz fırın tepsisine hamurlarınızı dizin. 15-20 dakika kadar fırında pişirdikten sonra kurabiyelerinizi alın ve soğuması için tel tepsinin üzerine dizin.
Afiyet olsun!

