Malzemeler
2 su bardağı taze bezelye
2 patates
1 kuru soğan
300 gram kuşbaşı doğranmış kemiksiz tavuk eti
2 çorba kaşığı domates salçası
Sıvı yağ Tuz, kırmızı biber, kekik, pul biber
Tavuklu Bezelye Yemeği Tarifi Hazırlanışı
Soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun ve tavuk etlerini ekleyin. Tavuklar sulanıp suyunu çekene kadar kavurun.
Tavuklar suyunu çekince salçasını, tuzunu ilave edip karıştırın.
Ardından küp doğranmış patatesleri de ekleyerek bir iki karıştırın suyu ekleyin (üzeri kapanacak kadar) ve 5 dakika kadar kaynatın.
Son olarak bezelyeleri ekleyip orta ateşte pişmeye bırakın. Havuç eklemek isterseniz patatesle birlikte koyabilirsiniz.

