Malzemeler 1 soğan
2 diş sarımsak
250 gr. kıyma
1 çorba kaşığı domates salçası
1 domates
2 kabak
1 büyük patlıcan
2 adet patates
Çok az sıvı yağ
Tuz Pul biber Karabiber
Kıymalı Türlü Tarifi Hazırlanışı
Patlıcanları halka halka doğrayarak tuzlu suda bekletiyoruz. Az sıvı yağda soğanı kavuruyoruz. Kavrulan soğanların üzerine kıymamızı ve rendelediğimiz sarımsaklarımızı ekliyoruz.
Kıymanın rengi değişinceye kadar bu şekilde kavuruyoruz. Üzerine sulandırılmış salçamızı ekleyip biraz daha (2-3 dakika) kavurduktan sonra tuz ve baharatımızı da ekleyerek karıştırıp kıymanın yarısını ayırıyoruz. Patates ve kabakları da halka halka doğruyoruz.
Sonra tencerede yarısı kalan kıymanın üzerine bir kabak bir patates bir patlıcan şeklinde bitene kadar diziyoruz. En son üzerine ayırdığımız kıymayı ve halka halka doğradığımız domateslerimizi ekleyerek biraz da su ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.
