Malzemeler2 su bardağı pilavlık bulgur
200 gr kuşbaşı et
1 adet orta boy soğan
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz Karabiber
Hazırlanışı
Etler kuşbaşı doğranır ve kendi suyuyla biraz pişirilir. Yağlar ve küp küp doğranan soğan katılarak kavrulur. Biberler doğranır ve salçada katılarak pişirmeye devam edilir.
Küp küp doğranmış patateslerde ilave edilir.
Az su ile biraz daha pişirilir. Bulgurda ve baharatlar eklendikten sonra suyu malzemeyi bir parmak geçecek şekilde dökülür.
Tencerenin kapağı yarım kapatılarak kaynatılır. Kaynadıktan sonra kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir. 10 dk dinlendikten sonra servis yapılır. Afiyet olsun.
