Peynirli Çubuk Böreği TarifiMalzemeler
1 kg yufka
250 gr çökelek veya beyaz peynir
İsteğe bağlı maydanoz
1 çay bardağı zeytinyağı
çay bardağı süt
Üzeri için
1 adet yumurta Susam
Hazırlanışı
Yufkalar üst üste yerleştirildikten sonra önce dörde,sonra sekize eşit olarak bölünür. Süt ve zeytinyağı bir kaseye alınır. Fırça yardımı ile yufkaya sürülür. Peynir eşit olarak uzunlamasına yufka üzerine yayılır ve çubuk şeklinde sarılır.
Tepsiye dizmeden önce börekler önce suya batırılır ve çıkarılır. Tepsiye dizilir ve üzerine yumurta sarısı sürülür(yumurta sarısına az zeytinyağı ilave ederseniz böreğiniz daha yumuşak olacaktır). Üzerine susam serpilerek 200 c de fırına verilir. (Suya batırmanın püf noktası,böreklerin çıtır olması içindir.) Afiyet olsun.
